Bilgisayar Fan nedir?



Bilgisayar fanı bilgisayar kasasının içinde bulunur ve içerideki çeşitli bilgisayar parçalarının aşırı ısınmasını önlemeye yardımcı olur. kredi notu düşüklere kredi veren bankalarBunlar olmadan, bilgisayarınızın bileşenleri arızalanabilir, hasar görebilir veya hatta çökebilir.
Bir bilgisayar fanı üç şeyden birini yapabilir. Birincisi, dışarıdan ve bilgisayar kasasına soğutucu hava çekebilir; yani havada çekilebilir. İkincisi, bilgisayarın içindeki ılık havadan kurtulabilir; yani havayı dışarı itin. Son olarak, merkezi işlem birimi ( CPU ) gibi başka bir bilgisayar parçasını soğutmak için havayı bir soğutucuya doğru hareket ettirebilir . Bir ısı emicisi, ısıyı emen ve dağıtan bir bileşendir. Bu kurulumda, bilgisayar fanını ve soğutucuyu birlikte çalışan bir tandem olarak düşünebilirsiniz.
Bir bilgisayar fanı yaygın olarak bir kare çerçeve içinde gelir, ancak yuvarlak olanlar da mevcuttur. Olağan büyüklükler 60, 80, 92 ve 120 milimetredir (yaklaşık 2.36, 3.15, 3.60, 4.70 inç). Boyut, elbette, fanın nereye yerleştirileceğine bağlıdır. Bilgisayar kasası veya bilgisayar kasası , fanların genellikle monte edildiği yerdir. Ön tarafta, yanlarda veya hatta bilgisayar kasasının üstünde monte edilebilirler.
CPU, iyi çalışması için bir bilgisayar fanı gerektiren bir bileşendir. CPU bilgisayarın en önemli yongasıdır; Aslında, genellikle beyin olarak adlandırılır. Böylece, CPU fanlar bir bilgisayarın refahı için çok önemlidir.
Bilgisayar fanlar da bilgisayar anakartındakredi notuna bakmadan kredi veren bankalarözel yonga setleri olan yonga setlerini soğutmak için kullanılır. Bir başka yaygın uygulama bir grafik kartıdır. Yüksek güçlü oyunların ve 3D grafiklerin ortaya çıkmasıyla, grafik kartları çok fazla ısı üretir ve ekran kartı fanları onları serin tutar.
Fanlar, sabit disklerde ve güç kaynaklarında daha az kullanılır. Sabit disk, tüm dosyalarınızın bilgisayarda saklandığı yerdir ve sabit disk fanlar, kilitlenmelerini engellemeye yardımcı olur. Öte yandan, bir güç kaynağı aşırı ısınırsa, o zaman bilgisayarınız herhangi bir meyve suyu almaz, bu nedenle güç kaynağı fanları da önemli olabilir.
Bilgisayar fanlar ayrıca hava akışının miktarına ve dönüş hızına göre değişir. Dakikadaki devir / dakika cinsinden (RPM) dönüş hızı ölçülürken, hava akışı miktarı dakikada kübik feet (CFM) olarak ölçülür. Daha yüksek bir hız tipik olarak bilgisayar fanı tarafından üretilen daha fazla gürültü anlamına gelir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CDA Dosyası nedir?

Bir Sparkline nedir?