CDA Dosyası nedir?



Bir Kompakt Disk Ses veya CDA dosyası, bir ses CD'sindeki parçalar için bir indeks işlevi gören küçük bir veri parçasını barındırır. Her bir CDA dosyası, Trackxxxx.cda şeklini alır ve adlandırılmış parçanın başlangıç ​​ve bitişinin yerini içerir, uygun faizli konut kredisiancak gerçek ses akışını içermez . Bununla birlikte, bazı kopyalama programları, bilgisayara kopyalandığında (kopyalandığında) parçalara .cda uzantısı atayacaktır.
CD'lerde kullanılan gerçek ses formatı, darbe kodu modülasyonu veya PCM'dir. PCM , orijinal analog dalganın çok "doğru" dijital temsilini sağlayan sıkıştırılmamış , dijital örnekleme tekniği kullanılarak analog dalga formlarını yakalar . Bir bilgisayara ses CDA dosyası olarak gönderilen bir parça aslında .cda uzantısı atanmış bir PCM dosyasıdır.
PCM dalga akışı içeren bir CDA dosyası son derece yüksek kalitede olmasına rağmen, çok fazla yer kaplar ve sıkıştırılmış dosyalar ile kullanılmak üzere tasarlanmış çoğu portatif dijital oyuncu tarafından tanınmaz . Bilgisayarda bir kez, PCM veya CDA dosyasını sıkıştırılmış bir formata dönüştürmek kolaydır. Bazı kopyalama yazılımları, kullanıcının daha sonra dosyaları dönüştürme ihtiyacını ortadan kaldırarak, yeniden biçimlendirmeden önce bir format seçmesini sağlar. Birçok kişi sıkıştırılmamış bir durumda müzik arşivlemeyi sever, ancak daha sonra bu yüksek kaliteli orijinallerden sıkıştırılmış dosyalar yapar.
İki adet sıkıştırılmış dosya sınıfı vardır: Kayıpsız ve kayıplı. İlk kategori, dosyaları kalite kaybı olmadan sıkıştıran biçimleri içerir. Bu dosyalar hala oldukça büyük ve birçok taşınabilir müzik çalar bunları desteklemiyor. Kayıpsız sıkıştırılmış formatlar arasında FLAC, Maymun Ses (APE), Apple® Kayıpsız, Windows® Ortam Ses Kayıpsız (WMA Kayıpsız) ve diğerleri bulunur.
Kaybeden formatlar, çok daha küçük bir ayak izi için biraz kaliteyi feda eder. Tam gövdeli bir PCM dalga akışını taşıyan yırtılan CDA dosyasından farklı olarak, kayıplı bir format, daha küçük dosya boyutuna ulaşmak için bazı verileri dışarıda bırakır . Biçimler arasında tanıdık MP3 formatı, Vorbis, AAC, WMA (kayıp sürüm) ve diğerleri bulunur. en kolay kredi kartı veren bankaKulağa ya da çıkış için küçük portatif hoparlörlere dayanan taşınabilir cihazlarda kalite kaybı çok belirgin değildir. Audiophiles bir yana, birçok kişi taşınabilir bir cihazda çalındığında bir kayıp dosya ve onun PCM veya CDA dosya karşı taraf arasındaki farkı söyleyemiyorum.
Sıkıştırılmış dosyaları taşınabilir aygıtlarda kullanmanın avantajı, daha fazla parçanın sınırlı belleğe sığmasıdır. Bununla birlikte, sıkıştırılmamış dosyalar, araba stereoları, ev stereo'ları ve surround ses sistemleri için CD veya ses DVD'leri yazmak için hala önerilir .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgisayar Fan nedir?

Bir Sparkline nedir?