Amerika Birleşik Devletleri'nde Yoksulluk Hattı Nasıl Belirlenir?



Yoksulluk sınırı veya yoksulluk sınırı , tatmin edici bir yaşam standardı elde etmek için gereken asgari geliri işaretlemek için kullanılır. Bu, dünyanın farklı bölgelerinde farklı bir şey anlamına gelse de, ABD'de bu eşiğin üzerinde olmak, su, yiyecek, barınma, eğitim, tıbbi bakım ve yeterli kıyafetlere erişim anlamına gelir. Yoksulluk çizgisi, devlete, kefilsiz kredi veren bankalarhanede yaşayan insan sayısına, hanedeki çocuk sayısına ve engellilik ve tıbbi bakım hizmetlerine erişim gibi etkenlere bağlı olarak büyük ölçüde değişmektedir.
ABD'de, yoksulluk sınırı her yıl Tüketici Fiyatları Endeksine ve diğer faktörlere göre yükselmekte ya da düşmektedir . 2010 yılında, bir kişinin eşiğin üzerinde kalmak için bir yıl içinde en az 11,139 ABD Doları (USD) (Alaska ve Hawaii'de daha fazla) kazanması gerekiyordu. Dört kişilik bir aile, en az 22,113 USD kombine bir gelire ihtiyaç duyuyordu. Bu yönergelere göre, ABD’de 46.2 milyondan fazla insan yoksulluk içinde yaşıyordu.
Yoksulluk sınırının altına düşen bireyler genellikle mikrodalgalar, çamaşır kurutucuları ve bilgisayarlar gibi temel şeylerden yoksundur. Araştırma, bu ailelerin% 91'inin bir renkli televizyona sahip olduğunu ve% 52'sinin bir stereoya sahip olduğunu bulmuştur. Yoksulluktaki Amerikalıların% 90'ına yakın bir kesimde, gıda pulları ya da çorba mutfakları gibi gıda yardımı programları aracılığıyla düzenli olarak yiyeceklere erişim var . Daha yüksek bir yüzdelik, tıbbi bakım hizmetlerinden yoksun ve bir kısmı Medicaid ya da diğer hükümet programlarına kabul edilmekle birlikte , çoğu da öyle değildir. Bu özellikle yetişkinler için geçerlidir, çünkü çocuklar ve yaşlılar ücretsiz tıbbi bakım almak için daha kolay bir zamana sahiptir.
İlginç bir notta, yoksulluk sınırının altına düşen bireylerin% 46'sının kendi evleri vardır. Bu, kabul edilebilir bir gelire sahip olan ve devlet yardımı almayanlardan elde edilene benzer bir yüzdedir. Konutun genel durumu geniş ölçüde değişse de,% 46'sının bir kısmı mobil bir eve sahip, bazıları da üç yatak odalı bir eve sahip. Yoksulluk içinde yaşayan pek çok kişi, çatı değişimi veya boru hattı bağlantısı gibi temel ev onarımlarına acil ihtiyaç duymaktadır ve anında kredi veren bankalarbunlar olmadan yapılmalıdır.
Yoksulluk sınırını belirlemek için kullanılan mevcut sistemin eleştirmenleri, yoksulluk içinde yaşayan insanların yüzdesinin aslında göründüğünden çok daha yüksek olduğunu öne sürmektedir. Bunun nedeni, hattın bir evin rantı veya rantı gibi belirli faktörleri dikkate almamasıdır. Diğer bir deyişle, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki eşik aynıdır, bölgede yaşamanın maliyeti ne olursa olsun (Alaska ve Hawaii hariç). Hesaplama bu faktörleri hesaba katsaydı, yoksulluk içinde yaşayan Amerikalıların yüzdesinin büyük olasılıkla daha yüksek olacağını savunuyorlar.
Bir devlet kelebek nedir?
Her bir Amerikan devleti, çok çeşitli sembollerle ilişkilidir. Bunlar devlet bayrakları, sloganlar ve marşlardan devlet çiçeklerine, hayvanlara ve değerli taşlara kadar uzanır. Devlet yasama meclisleri veya yöneticileri genellikle bu sembolleri belirlerler, kefilsiz kredi veren bankalarancak bazı durumlarda geleneksel olarak devletle ilişkili görüntüleri temsil ederler. On sekiz eyalet resmi bir devlet kelebeğine sahipken, 11 diğer devleti de devlet böcekleri olarak bir kelebeğe sahiptir .
Bir devlet kelebeği tayin etme uygulaması nispeten yenidir. California, 1972'de California köpeği kelebeğini eyalet kelebeği olarak benimsediğinde bunu yapan ilk devletti. Illinois ve Maryland hızlı bir şekilde takım elbise izledi, ancak çoğu eyalet kelebekleri 1990'lardan ya da 2000'lerden kalma. Onüç eyalet, 1990 ve 1999 yılları arasında , devlet hayvanları olarak adlandırılan devlet kelebekleri veya kelebekler olarak adlandırılan kelebekleri, 2000 ve 2009 yılları arasında bir başka yedi ile belirlemiştir. Aynı dönem , devlet hayvanları, çiçekler veya şarkılar gibi diğer devlet simgelerinin resmi olarak tanınmasında bir patlama yaşamıştır .
Bazı eyaletler devlet kelebeklerini paylaşıyor. En yaygın tür monarch kelebek ve doğu kaplan swallowtail vardır. Sekiz devletin devlet kelebeği ya da eyalet böceği olarak hükümdarı vardır, dördü ise doğu kaplanın yuttuğuna sahiptir. Bu parlak renkli ve ayırt edici türler, Kuzey Amerika'daki geniş bir yaşam alanı yelpazesinde bulunur ve birçok eyalette ortak bir manzara oluşturur.
Bu iki ortak türün dışında, devlet kelebekleri veya devlet böcekleri olan kelebekler olan 17 eyalette hepsinin kendine özgü türleri vardır. Bunlar genellikle devlete özgü veya güçlü bir şekilde ilişkili türlerdir. Örneğin, Hawaii'nin devlet kelebeği, Hawaii'ye özgü bir tür olan Kamehameha kelebeği. Kolorado'nun Colorado eyaleti olan Colorado saç çizgisi kelebeği, yalnızca güneybatı ABD ve kuzey Meksika'da bulunan devlete özgü değildir, ancak devletin ova alanları ile güçlü bir şekilde ilişkilidir. California dogface kelebek, Oregon swallowtail veya anında kredi veren bankalarBaltimore checkerspot kelebek gibi bazı eyalet türleri, devlet ya da bölge olarak adlandırılır ve bunları kolayca tanımlanabilir semboller haline getirir.
Bazı eyaletlerde kelebek resmi olarak devlet böcekleridir; Alabama, Kaliforniya ve 11 diğer eyalette durum böyle. Diğer bazı devletlerin bir devlet böcekleri ve bir devlet kelebeği vardır, diğerleri ise bir devlet böcekine sahiptir, ancak devlet kelebeği yoktur. Eyalet kelebekleri gibi, devlet böcekleri de sıklıkla paylaşılır. En yaygın türler Avrupa bal arısı ve yedi noktalı uğur böceği. İronik olarak, bu türlerin hiçbiri Kuzey Amerika'ya özgü değildir.
Brooklyn Köprüsü Nedir?
Brooklyn Köprüsü, Amerika Birleşik Devletleri'nde New York'ta bulunan bir asma köprüdür . 19. yüzyılda inşa edilen köprü Doğu nehri geçmekte ve New York'un Brooklyn ve Manhattan ilçelerini birbirine bağlamaktadır. Köprü, şehirdeki taşıt araçları için pratik bir amaca hizmet etmekle birlikte kenti ziyaret eden turistlerin de kefilsiz kredi veren bankalarilgisini çekmektedir.
John Roebling köprüyü tasarlayan bir Alman göçmen ve mühendisti. Çalışma 1869'da köprünün üzerinde başladı ve köprünün 1883'te resmi olarak açılmasından on dört yıl önceydi. Roebling, yapımının başlangıcından hemen önce 1869'da öldü, ancak oğlu Washington Roebling ölümünden sonra projenin kontrolünü ele geçirdi. Washington Roebling, 1870'te inşaat sürecinin geri kalanında aktif bir rol almasını engelleyen bir yaralanma yaşadı, bu yüzden eşi EmilyWarrenRoebling, inşaatın geri kalanını denetledi.
Bu proje New York Bridge Company tarafından organize edildi ve Brooklyn kenti finansmanın üçte ikisini sağladı. İnşaat sözleşmesi şartlarına göre, şirket köprüyü geçen araçlarda yayaları ve insanları ücretlendirebilirdi. Tarifeler kapatıldı, böylece köprü şirketi yıllık yüzde 15'den fazla kar elde edemedi. Kilometre uzun köprüsü, çelik telin kullanıldığı ilk asma köprüsüydü.
BrooklynKöprüsü , 24 Mayıs 1883'te halka açıldı . Şehir yetkilileri, açılış gününü resmi bir tatil yaptı ve 150,300 kişi, köprüyü geçmek için 1 sent tarifesini ödedi. İlk açıldığında, Brooklyn Köprüsü dünyanın en uzun asma köprüsü oldu. New York Kenti Yerlerinden Koruma Komisyonu, köprüyü bir şehir merkezi olarak ilan etti ve ulusal düzeyde de Ulusal Park Servisi tarafından Ulusal Tarihi Dönüm Noktası olarak belirlendi. Köprünün inşasından önce, Brooklyn 400.000 nüfuslu bir nüfusa sahipken, Manhattan aşırı kalabalıktı ancak köprünün açılışı,anında kredi veren bankalar New York City'den ve Brooklyn'e taşınabilmeleri için daha fazla insanın harekete geçmesine olanak sağladı.
2007'de, New Yorklu müfettişler, Brooklyn Köprüsü'nün kötü durumda olduğunu gördüler. Yapısal olarak sağlam olsa da, rampa ve zemin kaplaması dahil köprünün birçok bölümünün onarım ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir. Amerikan Kurtarma ve Yeniden Yatırım Yasası ve diğer kuruluşların finansmanı ile, 2010 yılında onarım çalışmaları başlamıştır. 2011 yılı itibariyle, şehir yetkilileri, 120.000'den fazla aracın ve 4.000 yayanın günlük köprüyü geçerek tarihi köprüyü geçtiğini tahmin etmektedir.
Nashville neden "Müzik Şehri" olarak adlandırılıyor?
Nashville, Tennessee'nin kuzey-orta kısmında Cumberland Nehri boyunca yer almaktadır. Tennessee eyaletinin başkenti olmanın yanı sıra, Nashville "Müzik Şehri" olarak da bilinir. Nashville, müzik endüstrisi için bir odak noktası olmasından dolayı ününü "müzik kenti" olarak kazanmıştır. Nashville'in müzikal şöhreti 1920'lerde, nihayet kefilsiz kredi veren bankalarGrand Ole Opry'nin nihayetinde yayınlayacağı radyo yayını ile başladı ve bugün, ülkeden rock'agospel'e kadar her tür müzik için bir merkez olmaya devam ediyor.
Nashville gibi erken 20 dönümünde olarak müzik yayıncılığı için bir merkez olarak ün kazanmaya başladı inci yüzyılda. Bununla birlikte, 1925'te, WSM radyo istasyonu yayın yapmaya başladığında, gelecekteki "Müzik Şehri" gerçekten açılmaya başladı. Radyo WSM'de hava dalgası üzerinden gönderilen ilk programlar arasında Grand Ole Opry'nin yayınları vardı. "Müzik Şehri" takma adı 1920 ve 1930'larda doğdu ve o zamandan beri Nashville ile ilişkilendirildi. Grand Ole Opry, ilk yayınından bu yana her hafta Nashville'dencanlı yayın yapmaya devam etti.
Kenara dinleyici binlerce eğlence sağlamaktan - ve daha son yıllarda, izleyiciler - Her hafta, Grand Ole Opry de bazıları için fırlatma platformu oldu country müzik 20 sırasında 'ın büyük yıldızlarından inci yüzyılda ve 21. içerisine st yüzyılda. Sonuç olarak, Nashville kayıttan yayıncılığa kadar müzik işiyle ilgili her şey için başarılı bir merkez olarak bilinir .
Müzik Satır 16 bölgesinde hemen güneybatısında il merkezinin, inci ve 17 inci Cadde Güney, müzik sanayisinin büyük yayıncılar ve üreticilerin bazılarına ev olmaya devam ediyor. Rock, caz ve country sanatçılar - ve aralarında herkes - şehrin tarihini ve vibe içinde paylaşmak için Müzik Şehir'e akın. Sektörlerin en büyük plak şirketleri, yayınevleri ve kayıt stüdyolarından bazıları Music Row'da bulunabilir.
Country Music Hall of Fame, Nashville'de yer almaktadır. Country müzik hayranları, favori ülke müzik sanatçılarının çoğundan hatıralarını görmek için müzeyi ziyaret edebilirler. Nashville çoğu zaman ülke müziği ile ilişkilendirilse de, diğer müzik türlerinin en büyükanında kredi veren bankalarisimlerinden bazıları da Nashville'in evini aramayı seçti.
Nashville başlangıçta 1779 yılında kuruldu ve daha sonra Fort Nashborough olarak biliniyordu. Şehir, büyük ölçüde hem su hem de trenle erişilebilirliği nedeniyle hızla büyüdü. Nashville, 1843'te Tennessee eyaletinin başkenti oldu.
Ortaklığın Doktrini Nedir?
Kuruluş doktrini, Birleşik Devletler Yüksek Mahkemesi tarafından geliştirilen yasal bir doktrindir. ABD Anayasasına ilişkin On Dört Değişiklik'in usul hükümlerine dayanan yasal bir teoridir . Bu doktrin, bazen Anayasa'nın ilk on değişikliği olan Haklar kefilsiz kredi veren bankalarBildirgesinin yer aldığı durumlarda kullanılır . Uygulandığında, kuruluş doktrini, devlet hükümetlerinin federal hükümetin Haklar Yasası kapsamında olması gerektiğinden vatandaşlarına aynı hakları vermesini gerektiren temel olarak kullanılır.
Kuruluş doktrininin oluşturulmasına kadar, Haklar Bildirgesi sadece federal hükümete uygulandı. Her ne kadar 1791'de Haklar Bildirgesi ve 1868'de yapılan On Dörtlü Değişiklik onaylanmış olsa da, bu doktrin 1890'lara kadar oluşturulmamıştır. O zaman, Yüksek Mahkemeye bir dizi dava açılmış ve Mahkeme, On sekizinci Değişikliğin usul hükümlerini daha geniş bir şekilde yorumlamaya başlamıştır.
Bu kural uyarınca, Haklar Bildirgesi'nin bölümleri ilk kez devlet hükümetlerine karşı uygulanabilir hale getirildi. Zamanla, Haklar Bildirgesinin belirli bölümleri yavaş yavaş tanımlanmış ve tüm ABD vatandaşlarına Onaltıncı Değişikliğin yasal süreç garantisinin garantisi altına girmiştir. Doktrin, Yüksek Mahkemenin, Devletlere uygulanan On Dört Değişiklik nedeniyle Devletlere de uygulanmasına karar vermesi durumunda, Haklar Bildirgesinin belirli bir bölümünün söz konusu olduğunu söylemesine izin verdi.
Devletlerin bu kural uyarınca vatandaşlarına vermeleri gereken haklar arasında, İlk Değişikliğin din, konuşma, basın ve meclis özgürlüğü garantileri bulunmaktadır. Devletler ayrıca, İkinci Değişikliğin silah bulundurma ve taşıma hakkını ve Üçüncü Tadil'in askerlerin görevlendirilmesinden doğan özgürlüğünü garanti etmelidir . Ayrıca, Dördüncü Değişiklik'in mantıksız arama ve el koymalardan korunması ve devletlere uygulanacak vekalet şartı da tutulmuştur.
Devletler ayrıca, vatandaşlara, kendi kendini suçlamadan koruma sağlamak ve Beşinci Değişiklik kapsamında çifte tehlike sağlamak zorundadırlar .anında kredi veren bankalarAltıncı Değişiklik bir hakkının 'ın hibe avukat ve hızlı, kamu deneme bir tarafından tarafsız bir jüri de devletlerin gereklidir. Sekizinci Değişikliğin zalim ve olağandışı cezalardan korunması da devletler tarafından verilir.
Çalışan aileler partisi nedir?
Çalışma Aileleri Partisi, ilk olarak, 1998'de New York'ta , iki parti sisteminin görüşlerini temsil etme yeteneğinden memnun olmayan işçi sendikaları, toplum örgütleri ve siyasi eylemci gruplardan oluşan bir koalisyon tarafından kuruldu . New York'un kefilsiz kredi veren bankalarÇalışma Aileleri Partisi, Delaware, Vermont, Connecticut, Güney Carolina ve Oregon'daki benzer Çalışma Aileleri Partilerinin kurulmasına yol açtı. Parti zaman zaman kendi adaylarını ortaya koysa da, çoğunlukla Demokrat veya Cumhuriyetçi bir adayı destekliyor, bu da füzyon oyu olarak bilinen bir uygulamadır.
1998'de, Çalışma Aileleri Partisi, New York valisi Peter F. Valone için Demokrat adayı onaylayarak ilk önce işaretini verdi. Seçimi George Pataki'e kaybetti, ancak Valone, Yeni Parti'ye gelecekteki oy pusulalarında yer verebilecek kadar çalışacak olan Çalışma Aileleri Partisi'nden 50.000'den fazla oy aldı. Ne zaman Yeşiller Partisi ve Liberal Parti kendi kayıp oylama 2002 yılında pozisyonları, Çalışma Aileleri Parti New York'un tek liberal küçük partilerinden kalan oldu.
New York'un seçim kanunları, birden fazla tarafın tek bir adayı onayladığı füzyon oylamalarına izin veriyor. Bu, seçmenlerin, seçilemeyen bir adaya oy vermeden Çalışma Aileleri Partisi gibi daha küçük siyasi partileri destekleyebileceklerini hissetmelerine izin veriyor. Füzyon oylama, Demokratların ve Cumhuriyetçilerin küçük partiyle ilgili meseleleri ele almaları için etkili bir araç olmuştur.
İşçi Partisi ve toplum aktivistlerinin taban tabanından inşa edilen Çalışma Aile Partisi'nin gündemi, işçi sınıfı ailelerini etkileyen konular etrafında dönüyor. Parti üyeleri, seçilmiş yetkililerin, aldıkları kararlar ve destekledikleri politikalardan sorumlu olmaları gerektiğine inanmaktadır. Çalışan Aile Partisi üyeleri asgari ücret, garantili hasta ücreti ve ücretli aile izinlerinde bir artışı desteklemektedir. Uygun fiyatlı konutlar, ev ve işyerinde yeşil teknolojiler, anında kredi veren bankalarsağlık ve toplu taşımacılık da parti ve taraftarları için endişe verici konulardır.
Geleneksel olarak, bu politikalar Demokratik platform olarak görülecektir. Aslında partinin onayladığı birçok aday Demokratlar olarak yönetiliyor. Parti taraftarları, partinin adayları için aktif bir rol üstlenmelerine ve parti adaylarına oy vermelerine rağmen, genellikle Demokratlar, Cumhuriyetçiler veya Bağımsızlar olarak kaydedilir. Yine de pek çok seçmen, seslerinin iyi finanse edilen lobiciler tarafından boğulduğunu hissediyor ve Çalışma Aileleri Partisi'ni seçtikleri yetkililerin dikkatini yeniden kazanmanın bir yolu olarak gördüler. Bazı seçimlerde, parti, bağlantısı kesilmiş gibi görünüyor Demokratlar üzerinde alıcı Cumhuriyetçi adayları onayladı.
ABD Su Maliyeti ne kadardır?
Amerika Birleşik Devletleri'nde musluk suyu yaklaşık 0,01 ABD Doları - 1 kuruş - 5 galon (20 litre). Şişelenmiş su, musluktan suya göre 240 ila 10.000 kat daha fazla maliyete sahiptir. Ortalama bir şişe paketlenmiş suyun fiyatı için, bir tüketici 1000 galon (3,785 litre) musluk suyu alabilir - ve bu, suyun şişelenmesinin neden olduğu çöp ve kefilsiz kredi veren bankalarenerjinin çevresel zararlarını bile hesaba katmaz.
Daha Fazla Su Gerçekleri:
Amerikalıların kullandıkları şişelerde kullanılan plastik, her yıl 47 milyon galondan (1,8 milyon litre) daha fazla yağ kullanıyor.
Çevresel Çalışma Grubu (EWG) 250.000'den fazla nüfusa sahip 100 ABD şehri üzerinde bir araştırma yürütmüş ve su içinde 315'ten fazla kirletici bulmuştur - bunların çoğu hükümet standartlarına göre düzenlenmemiştir ve yasal olarak herhangi bir miktarda mevcut olabilir. Çalışma en iyi suya sahip kentin Arlington, Texas olduğunu ve en kötüanında kredi veren bankalar suyun Pensacola, Florida'da bulunduğunu gösterdi.
ABD'de 100.000'den fazla kişiye hizmet veren su hizmeti şirketlerinin, her 1 Temmuz'da tüm sakinlere bir su kalitesi raporu göndermesi gerekmektedir. Daha az sayıda bölge sakinlerinin bulunduğu yerlerde, su hizmetleri şirketinden raporlar istenebilir.
Louisiana'nın Devlet Mottosu Nedir?
Louisiana'nın resmi devlet sloganı olan "Birlik, Adalet, Güven", 1902'de kabul edildi. Kimse, Louisiana eyaleti için bu özel sloganın nasıl seçildiğini bilmiyor, fakat onun birlik teması resmi sloganlara yansıyor. diğer birkaç Amerikan eyaleti. Devlet sloganı Louisiana vatandaşlarının isteklerini ve ideallerini yansıttığı söylenir. Bu slogan, kefilsiz kredi veren bankalartüm Louisiana sakinlerinin deneyimlediği bir amaç birliğini ve adaletin gücüne olan ortak güvenlerini yansıtmaktadır. Louisiana'nın devlet sloganı, devletin bayrağı ve büyük mührü üzerinde görünür.
Louisiana eyaletinin büyük mührü 30 Nisan 1902'de kabul edildi ve bu tarihte devletin sloganı zaten seçildi. Louisiana eyalet mührü tasarımı için kredi ve devlet sloganı seçimi için, o zamanlar ofisinde bulunan Vali William Wright Heard'a gider. Heard'un, devletin sloganını, işleyen bir devlet yönetimini sürdürmek için ideallerin ne olduğu önemli olan kendi kavramına dayanarak seçtiği düşünülür.
Louisiana'nın sloganı, devletin şu andaki bayrağı ve kahverengi pelikanın eşlik ettiği mühürde yer alıyor.. Louisiana vatandaşlarının algılanan ideallerini temsil etmek için uzun süredir kullanılan bu kuş, devletin resmi olarak tanınan kuş sembolüdür.anında kredi veren bankalar Louisiana'nın resmi sembolizmindeki kahverengi pelikanın, devletin ilk valisi William CC Claiborne'nin onu bölgesel ve daha sonra devlet sembolü olarak kullanmaya başladığı 19. yüzyılın ilk yıllarına kadar uzandığı söyleniyor. O zamanki popüler mitoloji, kahverengi pelikanın diğer besin kaynakları bulunamadığında kendi bedeninde gençliğini alışkanlıkla besleyeceğini belirtmiştir. Vali Claiborne'nin, bu mitolojik hareketin sembolizmine o kadar çok hayranlık duyduğu söyleniyor, o da kahverengi pelikanın Louisiana eyaletini ve sakinlerini temsil etmesi gerektiğine karar verdi.
Vali Heard'ın, 1902 yılında devletin büyük mührü üzerinde görünmesi için kahverengi pelikan seçtiğinde bu sembolik geleneği sürdürdüğüne inanılmaktadır. Mühürdeki pelikan, gençliğini besleyerek kendi etinin parçalarını besleyerek tasvir edilmiştir. Louisiana'nın devlet sloganı, mühürün üzerinde, pelikanın üstünde yer alan "Birlik" ve "Adalet" sözcükleri ve altında yazılan "Adalet" kelimesiyle ortaya çıkar. On devlet bayrağının Louisiana, sloganı pelikan ve onun civciv altında bir kurdele üzerine yazılmış görünür.
Devrimci Dönem nedir?
Kuzey Amerika'da Fransız ve Hint Savaşı olarak bilinen Yedi Yıl Savaşı'nın ardından, Devrimci Dönem olarak bilinen dönem 1700'lerin sonlarında başladı. Zaman dilimi, bağımsız düşüncenin ve kendi kaderini tayin etmenin günlük yaşama uyarlanmasıyla biliniyordu. Başta Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere Batı felsefesi , özellikle akıl kefilsiz kredi veren bankalarkavramı üzerine odaklanmış bilimsel ve kültürel ilerlemeler sağlamıştır. Dönem, Amerika ve Avrupa'daki hükümet ve siyaset devrimlerinde vurgulandı.
Bir dizi filozofun ilkelerini benimseyen Amerikan Aydınlanma , Kuzey Amerika'daki 13 İngiliz kolonisini hızla örttü . Thomas Abbt'ın yarattığı milliyetçilik ilkelerini benimseyen Thomas Paine ve Benjamin Franklin gibi büyük düşünürler, nüfusun bağımsız ruhunu harekete geçirdi. 1775'te, sömürgeler ve İngiliz İmparatorluğu, kendilerini Amerikan Devrimi olarak bilinen tam bir çatışmaya girdiler . Sonuçta, koloniler bağımsızlıklarını Fransa, İspanya ve Hollanda Cumhuriyeti'nin yardımıyla kazanarak Aydınlanma'nın temellerine dayanan yeni bir millet yarattılar. Bağımsızlık Bildirgesi gibi ünlü eserlerle ABD, halk tarafından ve halk için bir cumhuriyet yarattı.
Bağımsızlık için itme, aynı zamanda Avrupa'ya taşındı ve Devrimci Çağın genişlemesine yol açtı. Amerikan Devrimi'nin başarısından etkilenen Patriots , Hollanda'daki aristokrasiyi devirmeye çalıştı , ancak Prusya askeri güçleri tarafından dövüldü. İsyanın baş savunucularının çoğu, monarşiden özgürlüğün gelişmekte olan hareketini canlandırmaya yardım etmek için Fransa'ya kaçtı .
Devrimci dönemde, 1789'da başlayan Fransız Devrimi , Aydınlanma düşüncesinin ortaya çıkardığı en radikal ve kamusal ayaklanma oldu. On yıl boyunca, toplum eski rejimin dini ve feodal kontrolünü devirdi ve İnsan Hakları ve Vatandaşın Bildirgesi'ne anında kredi veren bankalardayanan vatandaş güdümlü bir hareketi benimsedi . Amerikan Devrimi'ni simgeleyen güçlü liderlik olmasaydı, Fransa'daki eylemlerin çoğu, aristokrasiye karşı mafya zihniyetini ve intikamını içeriyordu. Bu aynı zamanda hükümeti, MaximilienRobespierre ve NapoleonBonaparte gibi kişisel kişisel emelleri olan bireylere açık bıraktı.
Devrimci Dönem batı dünyasına yayılmaya devam etti. 1791'de Haiti'deki köleler, kalıcı bir cumhuriyet kuran Saint-Domingue'de Fransız yönetimini başarılı bir şekilde devirdi. Amerikan Devrimi'nin başarısından dolayı, Birleşik İrlandalı İsyan 1798'de Britanya yönetimine karşı yükseldi ve asırlarca sürecek olan çatışmaya başladı. Devrimci Çağ'dan belki de en belirgin değişim, Latin Amerika'da gerçekleşen isyanlar ve isyanlardı. Bu ülkelerin çoğu, Portekiz ve İspanya'nın sömürge yönetimini deviren ülkelerdi. Amerikan Aydınlanmasından etkilenen en önemli figürlerden biri Venezuela, Bolivya, Peru, Panama, Ekvador ve Kolombiya'yı bağımsızlığa götüren SimonBolivar oldu.
Ana akım medya nedir?
Ana akım medya, büyük bir kitleye haber ve bilgi sağlayan toplu bir gazeteci kuruluştur. Bu, çok daha küçük ve genellikle daha spesifik bir kitleye ulaşan alternatif medyayla çelişmektedir . Bazı insanlar bunu “ kitle iletişim araçları ” olarak adlandırır vekefilsiz kredi veren bankalar kitlelere ulaştığı fikrine atıfta bulunur ve bazen MSM olarak yazılır. Bu, dünyanın dört bir yanındaki insanların haberlerinin büyük bölümünü nasıl aldıklarıdır.
Eski Mısır, Çin, Yunanistan, Mesoamerica ve Roma'dan gelen geniş duvar resimleri, heykeller ve oymalar, kitle iletişiminin uzun zamandır varlığını sürdürmektedir. Ancak, daha fazla iletişim seçeneği ortaya çıktığında ana akım medya kendi başına gelmeye başladı; Örneğin, matbaanın gelişmesi gazetelerin gelişmesine izin verirken, radyo hava dalgalarını yayın yapmaya açtı. 21. yüzyılda elektronik iletişim medya patlamasına neden oldu. Haberler artık bilgisayarlara, cep telefonlarına, el cihazlarına, radyoya ve diğer çeşitli ortamlara insanlara ulaşabiliyor, bu da medyanın daha da genişlemesini artırabiliyor.
Kitle iletişim araçları büyük bir hedef kitleye hitap ettiğinden, rapor ettiği haberler genel olarak genel çıkarlardan kaynaklanmaktadır ve raporlama mümkün olduğunca tarafsız tutulmaktadır. Bazı medya kaynakları tartışmalı konuların rapor edilmesini engelleyebilir, çünkü kitle üyelerinin üyelerini kaybetmek istemezler ve ana akım medya genellikle hükümet ve şirket hissedarlarından büyük ölçüde etkilenir. Bu nedenle, bazı insanlar, genellikle önemsiz olan konuların genel kamuoyuna ulaşmadığını savunarak endüstri hakkında aşağılayıcı bir şekilde konuşurlar.
Çoğu ülkede, ana akım medya, sık sık güvenilir gazetecilik standartları ve haberlerin doğru bir şekilde bildirilmesini sağlaması gereken editörler ve gözden geçirme kurulları tarafından uygulanan güvenilirlik ve dürüstlükle ilişkilidir. Medya sektörü de bununla birlikte, son derece önyargılı olmanın bazı bireyler tarafından suçlanıyor. Büyük medya şirketlerinin siyasi eğilimleri, sağladığı kapsama türünde ortaya çıkabilir ve tartışmalı öyküleri yayınlamaktan kaçınma seçeneği, bir bütünlük olarak görülebilir. Örneğin, sosyal adalet sorunları, insanları bu tür meselelere karşı uyarmak isteyen insanların yapması gerekenleri kapsamayacaktır.
Bazı insanlar, medyanın, ünlü skandallar ve hile yapabilen evcil hayvanlar hakkındaki hikayeler gibi haberi olmayan şeyler gibi anlamsız konulara çok fazla odaklandığını düşünüyor. Kitle iletişim araçları da genellikle ciddi sorunlardan uzak durmuyor; Örneğin, Vietnam Savaşı'nda, ana akım çıkışlardan gelen savaş hakkında dürüst ve açık bir şekilde rapor vermek, kamuoyu üzerinde ciddi bir etki yarattı ve muhabirler, dünya çapında bir dizi önemli siyasi anında kredi veren bankalarskandalları kırdılar.
Daha küçük haber kaynaklarıyla ilgilenen ve saçmalığa düşünülen meseleleri ilgilendiren haberler, alternatif yayınlar bulmak için İnternet gibi iletişim ortamlarından yararlanabilir. Ana akım ve daha küçük alternatif ya da bağımsız yayınların dengesini okumak çok göz alıcı olabilir.
Kadın Ordusu Kolordu nedir?
Kadın Ordusu Kolordusu, II. Dünya Savaşı sırasında kurulan Birleşik Devletler Ordusunun tüm kadın birliğiydi. Resmi olarak 1943'te, Başkan Franklin D. Roosevelt tarafından kongre ayininin imzalanmasıyla başlamış ve orduda asker olmayan rollere atanmış ve görevlendirilmiştir. 1978'e gelindiğinde, Kadın Ordusu Kolordusu, kadınların kefilsiz kredi veren bankalarorduya önemli ölçüde girdiği ve düzenli yapısına asimile edildiği için ortadan kalktı.
Kadın Ordusu Ordusu, ilk olarak 1942'de Kadın Ordusu Yardımcı Kolordusu (WAAC) olarak başladı. Massachusettsli bir kongre üyesi olan Edith NourseRogers, askeri kaynaklara olan talebi karşılamaya yönelik WAAC'ı kurmak için tasarıyı tanıttı. Bir yardımcı örgüt olarak, WAAC'ın askeri statüsü bulunmamakta ve buna bağlı olarak, kendisine mensup olan kadınlar, askeri görevler yerine getirmelerine rağmen, düzenli ordu mensuplarına benzer faydalar elde edememiştir. Bu durumu düzeltmek için, Rogers, WAC'yi yaratacak ikinci yasa tasarısını tanıttı.
Ordudaki kadınlara ilk tepkiler negatifti. Bazı insanlar bir sonraki adımın kadınları savaşa göndereceğinden korkuyorlardı. Diğerleri kadınların evlerine ait olduğunu ve Kadın Ordusu Kolordusunun erkeksi bölgelere tecavüz ettiğini gördüler. Daha fazla dövüşen erkeğe duyulan ihtiyaç, ordudaki kadınlara karşı direnişin üstesinden gelmede en önemli faktördü ve Kadınlar Ordusu Birliği, ülkeye değerlerini kanıtlamaya devam etti. General Douglas MacArthur'un onlara "en iyi askerlerim" dediği bildirildi.
Dünya Savaşı sırasında Kadınlar Ordusu Ordusu'nda görev yapan yaklaşık 140.000 kadın, hem stateside rollerinde hem de denizaşırı ülkelerde görev yaptı. Bu noktaya kadar, orduyla hizmet veren tek kadın, Ordu Hemşireleri Birliği'nde hemşireler olmuştu. Kadınlardaki kolordu, erkekler tarafından gerçekleştirilmekte olan birçok muhalif rol üstlenerek, bu görevlerde erkeklerin savaş görevi için serbest kalmasını sağladı. WAC düzenlemeleri, anında kredi veren bankalarkadınların fiziksel olarak idare edebildikleri herhangi bir sabit, tartışmasız pozisyonu doldurmalarına izin verdi. Büro rollerinde çalışmanın yanı sıra, birçok WAC paraşüt arma, ağır ekipman operatörü, istihbarat analisti, radyo operatörü ve daha fazlası olarak çalıştı.
Daha az sayıda kadın Kore ve Vietnam'da Kadınlar Ordusu Kolordusu ile hizmet vermiştir. Kore Savaşı sırasında, Kadın Ordusu Kolordu müfrezeleri, Japonya ve Okinawa'daki savaş çabalarını destekleyerek, Kore'de Seul ve Pusan'da çalışan bazı bireysel kadınlarla birlikte. Vietnam Savaşı sırasında , WAC personeli Saigon yakınlarındaki Ordu genel merkezinde ve General William Westmoreland'ın Saygon'daki genel merkezinde hizmet verdi.
Diğer askerlik şubelerinin de kadın birimleri vardı. Donanma Dalgaları ve Donanma Hemşire Kolordu dahil. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Kadın Hakları ve Kadın Hava Servisi Pilotları da vardı.
Bir Hava Kuvvetleri Binbaşı ne yapar?
Bir Hava Kuvvetleri majörü kendini çok sayıda personelden sorumlu kilit liderlik pozisyonunda bulabilir veya diğer üst düzey memurların yanlarında diğer personelin yanında çalışabilir. Hava Kuvvetleri görevlisi sıralamasında, bir Hava Kuvvetleri binbaşı, genç bir memur olarak görülmez, ancak üst düzey liderlik saflarında yer almaz. kefilsiz kredi veren bankalarBu, majörlerin çeşitli roller üstlenebileceği anlamına gelir.
Her Hava Kuvvetleri majörüne belirli bir uzmanlık atanır. Onlar rütbeli majörlerdir, ancak asıl rolleri sahip oldukları uzmanlıklara bağlıdır. Uçakları havaya uçuran Hava Kuvvetleri binbaşı elemanları, birimlere komuta eden majörler ve aynı zamanda ellerinde bulunan ve Hava Kuvvetleri personeline bakanları harcayan majör var. Binbaşılar bazen uzmanlık alanlarının dışında başka bir birime görevlendirilmiş olsa da, çoğu ana dal kendi uzmanlık alanı içinde kalmaktadır.
Binbaşıların günlük görevleri büyük ölçüde kendisine atanan birime bağlıdır. Görevler, aynı zamanda, her bir sıralamada farklı yeterlilik seviyeleri olduğu için majör yeterliliğine de bağlı olabilir. Binbaşıların kendi içlerinde ve dışında işlerini bilmeleri ve aynı zamanda çevrelerindeki diğer personeli denetleyebilmeleri beklenir. Diğer bir deyişle, Hava Kuvvetleri içindeki her bir majörün yaptığı belirli bir iş yoktur.
Hava Kuvvetleri rütbesini tutan personel, genellikle alt kademelerdeki personeli denetlemek için zaman harcarken, aynı zamanda doğrudan üstlerinde yer alan kişilere de cevap verir. Binbaşıların kendi birimlerinin günlük operasyonlarıyla doğrudan ilişkili olması da yaygındır. Örneğin, Kamu İşleri'ne atanan bir Hava Kuvvetleri majörü, baz radyo veya televizyon istasyonunda çalışarak, yerel medyadan soruları yanıtlayarak ve aynı birime atanan alt sıradaki personeli doğrudan denetleyerek biraz zaman harcayabilir. Birime atanmış bir yüksek rütbeli subay varsa, majör de doğrudan kendisine veya ona cevap verecektir.
Majörlerin en üst düzeyde profesyonellik göstermeleri ve Hava Kuvvetleri'ni sürekli olarak temsil etmeleri beklenir - Hava Kuvvetleri içinde liderlik olarak kabul edilirler. Binbaşı rütbesine ulaşmak için personelin birkaç yıllık onurlu bir hizmete sahip olması ve profesyonelliğini sürdürmesi beklenmektedir. Profesyonelliği sürdürmeyen ya daanında kredi veren bankalar işlerini iyi yapmayan yöneticiler kendilerini aşağılanmış ya da taburcu olarak görebilirler.
Ojibwa yerlileri kimlerdir?
Chippewa Kızılderilileri olarak da bilinen Ojibwa Kızılderilileri, Kuzey Amerika'daki en büyük Hint Uluslarından biridir. Orijinal vatanları kuzey Amerika Birleşik Devletleri ve güney Kanada'dır. Sonunda batıya doğru Midwest ve Great Plains'e taşındılar. Michigan, Kuzey Dakota, Minnesota, Ohio ve Ontario , Kanada'da yaşayan birçok kefilsiz kredi veren bankalarOjibwa grubu hala var .
Ojibwa Yerlilerinin tarihi 1600'lü yıllara kadar izlenebilir. O zaman çeşitli Algonquianca konuşan gruplar Ojibwa Ulus'u olmak için bir araya geldiler. Adı, Cezayirli Kızılderili teriminden , Ojibwa Kızılderililerinin giydiği mokasen tarzı nedeniyle büzülmekte olduğu düşünülmektedir .
Ojibwa, tipik olarak aile ve geniş aileden oluşan kabileler olarak adlandırılan gruplarda yaşıyordu. Daha çok avcılar, toplayıcılar ve balıkçılardı ve daha güneydeki iklimler de çiftçiydi. Yerli Amerikalı olmayanlarla ilk temaslarının, Fransızların Büyük Göller bölgesinden geçtiği 1600'lü yılların başında olduğu düşünülmektedir. Fransızlar, Ojibwa Yerlileri ile arkadaşlık kurdu, onlarla ticaret yaptılar ve genellikle Ojibwa kadınlarıyla evlendi. Ojibwa, Fransız ve Hint Savaşı sırasında Fransızlarla savaştı. Amerikan Devrimi sırasında Ojibwa İngilizlerle ittifak kurdu.
Ovaların eyaletlerinde yaşayan erken Ojibwa kabileleri genellikle göçebe idi. Hayvan derilerinden yapılmış çadırlarda veya tepelerde yaşarlardı, bu da paketlenmesi ve taşınması kolaydı. Ormanlık bölgelerde, Ojibwa hareketsizdi ve kızılderili denen kabuk kulübelerinde yaşardı. Kadınlar genellikle uzun elbiseler giymişlerdi ve erkekler makat bezleri ve tozluklar giyiyordu. Hem erkekler hem de kadınlar saçlarını uzun örgüler içinde giyerlerdi. anında kredi veren bankalarSavaş zamanlarında bazı erkekler saçlarını Mohawk tarzında giyerlerdi.
Ormanlık kabileler çoğunlukla küçük oyun avlamış, avlanmış ve pirinç ve çilek topladı. Ovalarda yaşayan Ojibwa, öncelikle manda eti yediler. Avrupalılar ateşli silahlar tanıtana kadar, seçim silahı yay ve ok oldu.
Bugün, Ojibwa Kızılderilileri öncelikli olarak rezervasyonlarda yaşıyor. Her kabile rezervasyonu, kendi hükümeti, politik sistemi, okulları ve hukuk sistemi ile bağımsız bir ulus gibidir. Kabile lideri veya şefi bir erkek veya kadın olabilir ve kabile üyeliği tarafından seçilir. 1998'den beri ABD hükümeti Hint Oyun Düzenleme Yasası'nı geçtiğinde, kabile gelirlerinin önemli bir kısmı rezervasyonlarda kumar kumarhanelerinden geliyor. Kabileler, ek arazi satın almak, okullar ve tıbbi tesisler kurmak ve konutları iyileştirmek için parayı kullandılar.
Banliyö kasabası nedir?
Dış mahalleler veya yatak odası toplulukları olarak da adlandırılan banliyö kasabaları, yüksek hızlı otoyollar, yaygın toplu taşıma sistemleri, kentsel çürüme, şehirlerde yüksek nüfus oranları ve diğer çeşitli faktörlerin gelişimine dair bir olgudur. Bunlar, özünde, insanların çalıştıkları yerlerden farklı bir yerde yaşamak arzusunun ifadesidir, ki bu genellikle daha az suçla, daha iyi okul bölgeleriyle ve daha ucuz fiyatlarla daha büyük evlerle yaşamak arzusuyla kefilsiz kredi veren bankalarmotive olur. Genellikle bir mesafeden, bazen 100 milden fazla uzakta, çoğu şehir sakinlerinin gidip geldiği merkezi bir iş yerine, genellikle bir şehir inşa edilir.
Banliyö kasabaları genellikle kırsal alanlarda bir banliyösünde bir alan olarak başlayabilir . Tek bir konut projesi, belki de 100 kadar ev ile, bir exurb denen şeyi tanımlayabilir. Bölgedeki konutlar hala çok az olduğu için, burası gerçekten bir “kasaba” olmayabilir ve marketler, doktor ofisleri ve benzerleri gibi çeşitli ticari işletmelere ve yalnızca az sayıda kamuya çok az erişime sahip olabilir. okullar .
Eğer exurb büyümeye başlarsa, daha fazla konut gelişmesi yapılır ve exurb, polis departmanları, okullar ve çeşitli ticari işletmeler gibi kamu kaynaklarıyla bir kasabaya dönüşür. Mevcut alan, kalabalık kentsel veya yoğun gelişmiş banliyö ortamlarında bulunabileceğinden çok daha büyük evlerin inşa edilmesine izin verme eğilimindedir. Bazen “Mcmansions” olarak adlandırılan bu tür evler, bazı insanlar tarafından kentsel alanlarda bulunan konutlara tercih edilebilir ve hâlâ kentsel alanlarda satın alınabilecek veya kiralanabilecek olanlardan daha ucuz olabilir.
Bir banliyö kasabasının hayatta kalması, büyümesi ve gelişmesi için, yüksek hızlı otoyollara hızlı erişim veya yüksek hızlı tren gibi toplu taşıma araçları gereklidir. Banliyö kasabaları, daha az pahalı konut sağlamak için bir otoyolun bitişiğindeki nispeten kırsal alanlar boyunca yayılabilir. Banliyö kasabaları büyüdükçe, çok büyük, pahalı ya da daha yüksek suç seviyeleri de sergileyebilirler. Bu meydana geldiğinde, şehirler merkezi bir iş yerinden daha uzağa, ancak yine de bir otoyol veya otoban için hızlı erişim ile inşa edilebilir.
Bir kentsel alandaki büyük işverenler resesyona uğrarsa banliyö kasabası hızla daha az kalabalık olabilir. Bu, California'nın Silikon Vadisi'ndeki nokta com endüstrisinin çok sayıda çalışanı ile durumu kanıtladı . Silikon Vadisi yeniden toparlanıp yeniden kurulduğunda, banliyö kasabaları yine de konut değerleri düşmüş olsa da daha kalabalık hale geldi.
Ayrıca, banliyö kasabaları büyüdüğünde, çeşitli problemler vardır. Aileler tarafından işgal edilen evlerin çoğu ile, çocuklar kolayca mandal anahtar çocuk olabilir veya okul sonrası bakımdan sonra kalabilirler. Commuting pahalı olabilir, insanlar sadece arabalarda uzun yolculuklar yaptığında kirliliğe katkıda bulunur . Birkaç saat süren tek yönlü bir gidiş, sekiz saatlik bir işgününü on iki saatlik bir işgününe dönüştürebilir. Karayolları, karayolu onarımı, modifikasyon ve trafik arttıkça daha uzun gidere daha sık ihtiyaç duyan taşıt araçlarıyla daha sıkışık hale geliyor.
Bazı insanlar oldukça büyük banliyö kasabalarında istihdam ararlar, ancak maaş genellikle yaşam harcamalarıyla orantılı değildir .Big Box mağazaları anında kredi veren bankalargibi talepte bulunan şirketler, bir banliyö eşinin veya partnerinin geliri gibi başka gelir kaynakları olmadığı sürece, banliyölerde bir banliyöde yaşamak için yeterince ödeme yapma eğiliminde değildir. Daha fazla kaynak tüketimi, daha yüksek vergilere, kamu hizmetlerinin, yasa uygulamalarının, hastanelerin ve toplumun büyümesinin desteklenmesine, yaşam maliyetlerinin artmasına ve insanların gidip gelme yaşam tarzından kaçınmalarını zorlaştırmasına neden olmaktadır.
Öte yandan, özellikle de mahalleler iyi okullara, büyük evlere ve düşük suç oranlarına sahip olduğunda, banliyö kentleri hala şehir yaşamına tercih edilebilir. İnsanlar banliyö kasabalarında daha güvenli yaşıyor olabilirler ve işe gidip geldikleri günlerde ekstra saatleri feda etmeye isteklidirler. Bu genellikle yaşam kalitesinde bir ticaret olarak görülüyor, çoğu işe gidip gelmek için günlük işe gidip gelmenin bedeli.
Ottawa yerlileri kim?
Ottawa Kızılderilileri, modern gün Kanada'nın Ontario ve Quebec eyaletleri Huron Bölgesi'nde yaşayan yerli Amerikalılardır . Avrupalılar 1600'lü yıllarda bölgeye yerleşmeye başladı. Yaklaşık 1740 yılında, Ottawa Kızılderilileri, bu devletin kuzey kısmına geçerek Ohio yerlileri oldular. Ottawa Kızılderilileri veya Ohio Hintliler, Ojibwe, kefilsiz kredi veren bankalarAlgonquian, Delaware ve Shawnee Kızılderilileri de dahil olmak üzere diğer Amerikan Kızılderilileri ile soyları paylaşırlar .Iroquois Kızılderilileri düşmanlarına karşı düşünüldüler ve tarihsel hesaplar, onların Iroquois ile olan aile ilişkileri nedeniyle Wyandot Kızılderilileriyle de rakip olduklarını gösteriyor.
Kabilenin ruhani inançları, "Yaşamın Üstadı" olarak adlandırılan yüce bir varlıkları içeriyordu. Kabilenin saygı duyduğu diğer ruhlar arasında Sualtı Panteri, bir su ruhu ve dünyanın yaratıcısı Büyük Hare vardı.
Ottawa sözcüğü "ticaret yapmak" veya "satın almak ve satmak" anlamına gelir. Öyleyse, o zaman, Ottawa Kızılderilileri, tüketici tüccarları ve taksiciler olarak iyi biliniyordu. Kabilenin başlıca ürünleri mısır unu, kürkler ve derilerden ve tütünden oluşuyordu. Kanada’dan Ohio’ya taşınmaları gerekçelerinden biri, İngiliz yerleşimcileriyle yapılan kürk ticaretine katılma arzusuydu. İngilizlerle ticaret Ohio Kızılderilileri için başarılı bir girişim olmasına rağmen, Britanyalılar, bölgeyi ve kasabaları kurarak bölgedeki varlığını arttırmaya çalıştılar.
Amerikan tarihinin bu uçucu döneminde, Ottawa Kızılderilileri kendilerini Fransızlarla ittifak etmişlerdir. Bu ittifak, kabile şefi Pontiac'ı, bazı Fransız kolonilerinin kontrolünü kazandıktan sonra 1763'te İngiliz kuvvetlerine karşı isyan etmeye teşvik etti .Pontiac ve Ohio Kızılderilileri bölgedeki 11 İngiliz forsunun dokuzunu yok etmesine rağmen, isyan başarısız oldu.
Amerikan Devrim Savaşı boyunca , Ottawa Kızılderilileri Amerikalılara karşı savaştı. İngiltere'nin Amerika'ya teslim olmasından sonra, İngilizler esas olarak Kızılderili kabile müttefiklerine sırtlarını döndü. Bununla birlikte, Ottawa Kızılderilileri kabile ve anında kredi veren bankalardiğer Ohio Kızılderilileri 1794'te Fallen Timbers Savaşı'nda yenildikten sonra Amerikalılarla savaşmaya devam etti. Sonuç olarak, Ottawa Kızılderilileri 1795'teGreeneville Antlaşması'nı imzaladılar. Ohio toprakları. Bölgedeki kalan toprakları 1833'te Birleşik Devletler hükümeti tarafından alındı ​​ve kabilenin çoğu üyesi Kansas'ta bir rezervasyona gönderildi.
Lenape yerlileri kimlerdir?
Lenapi, ayrıca Lennapi, LenniLenape ve Delaware Kızılderilileri olarak da bilinen Lenape Kızılderilileri, bir zamanlar Kuzey Amerika'nın Atlantik bölgesinde, New Jersey, New York, Pennsylvania ve Delaware olacaktı. AlgonquinNation'ın bir parçası olan Lenapekefilsiz kredi veren bankalarKızılderilileri, genellikle rakip kabileler arasında müzakere etmeye çağrılan barış yapıcılar olarak saygı gördüler. Birleşik Devletler hükümetiyle barış antlaşmalarına rağmen, Lenape tekrar tekrar yerleştirildi ve çoğu zaman Oklahoma'ya yerleşti.
Erken Lenape Kızılderilileri avcılar ve avcılardı, ama aynı zamanda tarımla uğraştılar. Erkekler genellikle avlanma ve balık avlamadan sorumluydu ve kadınlar mahsulleri düşünürken çocuklara baktılar. Bir çiftçi kültürü olarak Lenape, diğer bazı Yerli Amerikan kabilelerinin göçebe yaşam tarzına girmek yerine yerleşmiş topluluklarda yaşıyordu .
Lenape, Iroquois tarafından yapılanlara benzer şekilde, küçük çaplı evlerden oluşan küçük köyler inşa etti. Köyler genellikle bir loca ve bir belediye binasıydı ve birçok köy keresteden yapılmış palisades tarafından korunuyordu. Lenape Kızılderilileri, Ortabatı ovalarında kullanılanlar gibi teepe yapmamışlardır.
17. yüzyılın başlarında, Avrupalı ​​sömürgecilerin ilk kez Orta Atlantik bölgesine yerleştikleri dönemde, Lenape Kızılderilileri, Avrupa malları karşılığında Hollanda'ya kunduz derileri tedarik etmeye istekliydi. Ne yazık ki Lenape için, kunduz nüfusunu aşırı avlıyorlardı ve Hollandalılar başka yerlerde pelerin için döndü. Avrupalılarla bu erken etkileşim, Lenape'yi sıklıkla ölümcül olan çiçek hastalığı ve kızamık gibi hastalıklara da maruz bırakmıştır.
Yerli Amerikalılar ve Avrupalılar, mülk ve mülkiyete dair farklı fikirlere sahip olmuşlardı ve arazi ile ilgili kafa karışıklığına yol açmıştı. Lenape, anında kredi veren bankalarHollandalı ve İngilizlerin öngördüğü satın alma sözleşmelerinden ziyade, Avrupalılarla anlaşmaları veya kira sözleşmeleri olarak gördü. 17. yüzyıl boyunca, Lenape topraklarını kaybetti, toprakların Avrupa yerleşimi ise kalan kaynaklarını sekteye uğrattı.
Lenosa için 1758'deEaston Antlaşması ile yeniden yerleşim başlatıldı. Amerikalı kolonistlerLenape'i New Jersey ve New York'tan terk etmeye zorladı. Lenape Kızılderilileri, Pennsylvania'ya, Ohio'ya ya da daha da batının vahşi doğusuna gönderildi.
İlişkiler, Amerikalı kolonicilerle doldu. Fransız ve Hint Savaşı sırasında, Lenape Fransız tarafında savaştı. İngilizlerle yapılan müzakerelere rağmen, sömürgeler savaşın sona ermesinden sonra bile Lenape'i saldırıya ve öldürmeye devam etti. Yine de Lenape Kızılderilileri, Amerikan Devrimi sırasında yeni ABD hükümetiyle bir antlaşma imzalayan ilk Kızılderili kabilesiydi .
1860'larda, Lenape bir kez daha taşındı, bu defa Oklahoma'ya. Hem DelewareNation hem de Hintlilerden Delaware Tribe , şu anda Oklahoma'da kuruldu. 21. yüzyılın başlarında, çoğu Lenape Oklahoma'da yaşıyor. Küçük bir grup Lenape, Moraviantown'daki Delaware Nation ve Munsee-Delaware Nation'ın kurulduğu Kanada'ya kaçtı.
Bir inek ilçesi nedir?
Bir inek ilçesi, tipik olarak küçük bir nüfusa sahip bir kırsal ilçe ve bir sütçülük veya başka tür tarımın geçmişidir. Bu terim, genellikle sakinlerin dış dünyadaki daha büyük sorunlara aşina olmadıklarını ve dar görüşlü olduklarını öne sürmek için kefilsiz kredi veren bankalar“hicktown” gibi aşağılayıcı bir şekilde kullanılmaktadır. Bununla birlikte, bazı inek yerlileri sakinleri kırsal yaşam tarzlarından büyük keyif alırlar ve geliştiricilerin de keşfettiği gibi, savunmak için büyük çabalar gösterirler.
Tipik bir inek ilçesinde uzun süre inek veya inek yetiştirme öyküsü vardır, bu da sayısız çiftliklerin genellikle ilçeye yayıldığı anlamına gelir . Sakinleri tipik olarak kırsal tutumları vardır ve bir inek ilçesindeki kasabalar çok temel olanaklar ile küçük olma eğilimindedir. Bazı bölgelerde, inek ilçeleri, ilçelerin düzenlenme biçiminden dolayı yerel yasamada da güçlü bir konum kazanmayı başarmışlardır; Küçük bir nüfusa sahip bir ilçe, büyük bir nüfusa sahip bir ilçe ile aynı temsile sahiptir ve bazen inek ülkeleri bu durumdan yararlanmak için bir araya gelirler.
Hızla gelişen kalkınma ve tarımın sanayileşmesi nedeniyle birçok inek ilçesi geleneksel yaşam tarzlarını saldırıya maruz bırakmıştır. Bu tür ilçelerdeki araziler çoğu zaman parçalanır ve satılırlar, çünkü çiftlikler yavaş yavaş işten çıkarlar çünkü daha büyük, ağır mekanize edilmiş çiftliklerle rekabet edemezler. Birçok inek ülkesi, kırsal yaşam tarzı için inek ilçelerine giden ve çoğu zaman bir inek ilçesinde kırsal yaşamın tüm etkilerini dikkate almayan şehir halkı akını ile mücadele ediyor.
Bazı inek bölgeleri geri savaştı; Örneğin çiftçiler, çiftlikleri canlı tutmak ve araziyi ailede tutmak için bir süt kooperatifi oluşturmak için biraraya gelebilir. Bazı durumlarda kooperatifler, tarım arazilerini fiilen satın aldılar ve arazinin kırsal karakterini koruyarak tarımda kullanılmaya devam etmesini sağlamak için araziye tapu kısıtlamaları koydular. anında kredi veren bankalarKooperatifler bazen geleneksel tarım yöntemlerine de odaklanmakta, böylece bu teknikler kaybolmamaktadır.
Birçok inek ilçesinin, kentsel alanlardan insanlara, bir kural olarak, politik olarak daha liberal olma eğiliminde olan çok muhafazakâr değerleri vardır. Bu, bir inek ilçesindeki yeni sakinlerin, nesiller boyunca bölgede yaşayan insanlar da dahil olmak üzere, eski zamanlayıcılarla çatışmaya girmesi gibi çatışmalar yaratabilir. Bu tür çatışmalar genellikle politik olanlara ek olarak sınıf bölünmelerini de göstermektedir.
Los Angeles şehri kaç yaşında?
Los Angeles veya LA, Kuzey Amerika'nın en eski şehirlerinden biridir. Resmi kuruluş tarihi 1781 iken, Los Angeles bundan daha uzun süredir devam ediyor. Kuzey Amerika'da bulunan en eski insan kemikleri seti olan Arlington Adamının kalıntıları kefilsiz kredi veren bankalarda dahil olmak üzere bölgede M.Ö. 13000 yılına ait insan kemikleri bulunmuştur.
Bölgenin ilk sakinleri, İspanyol gezginlerin 1542'ye varmasından çok önce orada bulunan Tongva kabilesi gibi Yerli Amerikalılardı. Kaşifler ve yerliler arasındaki kısa bir değişimden sonra, Kaliforniya 18. yüzyılın sonuna kadar tekrar Avrupalı ​​görmedi. O zamanlar misyonerler, San Gabriel Vadisi olarak bilinen günümüzün yakınındaki Mission San GabrielArcángel'ikurmuşlardı . Sadece 46 orijinal nüfusuyla, İspanya Kralı III. Carlos bölgedeki bir kasabanın kurulmasını emretmesine kadar yerleşimin bilinmediğini belirtti.
Kasaba "El Pueblo de NuestraSeñora la Reina de losÁngeles del Rio de Porciúncula" adını aldı ve küçükbaş hayvancılık merkezi yapmak için çabalarına rağmen küçük kaldı. 1790 yılına gelindiğinde nüfus 130'dan fazla nüfusa ulaşmıştı. Los Angeles, o zamanlar Meksika'nın bir parçası olduğu için, yerel nüfusun büyük bir kısmı, büyük şehirleri sarsan ırksal sorunlardan uzak bir hayata başlamak için bir yol arayan karışık ırk (melez ve Negro) yerleşimcileriydi.
Meksika-Amerikan Savaşı'nın 1848'de sona ermesinden önce, Birleşik Devletler birlikleri Los Angeles'ın kontrolünü ele geçirmiş ve birkaç ayaklanma ve baskın girişimini bastırmıştı. Los Angeles resmi olarak 4 Nisan 1850'de bir şehir olarak kuruldu ve mevcut nüfusu 1.610'a ulaştı.
Altın Rush bölgeye binlerce maceracı getirdi, ancak çoğu yerleşmeye çalışmıyordu. Bununla birlikte, bu insanların gelişi, özellikle de değişen piyasaya rağmen zenginleşen büyükbaşlı çiftçiler için yerel ticareti geliştirdi. Altın Rush dönemi sona erdikten sonra,anında kredi veren bankalar insanlar sonunda Los Angeles ve çevresine yerleşti ve nüfus on yıl boyunca yüzde 300 büyüdü.
1900'lerden sonra Los Angeles'ın nüfusu şaşırtıcı bir hızla büyüdü ve 2016 itibariyle yaklaşık dört milyona ulaştı. Tarihi nedeniyle, Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en ırkçı şehirlerden biri olmaya devam ediyor.
Senato Başkanı Pro Tempore nedir?
Senato Başkanı eğreti olarak başkan başkan yardımcısı, sonra, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu ikinci en üst düzey yetkili res'en Senato. Tipik olarak, bu pozisyonda bulunan kişi , çoğunluk partisinin kıdemli senatörü ve sonuç olarak Senato'nun en yüksek rütbeli üyesidir . Bu konum öncelikle törenseldir ve sayısız sorumluluklar ve sınırlı kefilsiz kredi veren bankalaryetkilere sahiptir. Ancak, bu rolde hizmet etmek büyük bir onur sayılır, ancak en azından başkanlık ardı sıralaması doğrultusunda bir senatör koyar.*
Bu pozisyon ilk olarak 1789'da Anayasa'da özetlenmiştir. Başkan yardımcısı Senato'ya başkanlık edemediğinde, cumhurbaşkanı pro temposu başkanlık etme, yargılama sürecini yönetme ve prosedür noktaları hakkında karar verme yetkisine sahiptir. Bu kişinin, genç bir senatörün başkanlık etmesine izin vermesi, daha az tecrübeli bir hukukçunun, Senato'nun nasıl işlediği hakkında daha fazla bilgi edinme şansı vermesi nadir değildir. Yetkili, pozisyonla ilgili artan sorumluluk sayesinde, diğer senatörlerden biraz daha büyük bir kadroya sahiptir.
Senato, bu göreve resmi olarak üye seçer, ancak bu kural gereği, çoğunluk partisinin üst düzey üyesine verilir ve seçim genellikle oybirliği ile yapılır. Partinin çoğunluğunun değişmesi ve senatörün görevde kalması durumunda, o, emirus başkanı protempore olur. Bu, pozisyonun yeni çoğunluk partisinin üst düzey üyesi tarafından üstlenildiği zaman bir saygı göstergesidir.
Aynı zamanda , bir pozisyona sahip olan kişi, görevde bulunan kişi engelli veya engelli olduğunda devralmak üzere atanan bir yetkili cumhurbaşkanı protempore görmek de mümkündür . Başkan vekilleri cumhurbaşkanlığı makamına uygun değildir ve başkan ve başkan yardımcısının görevden alınmadığı bir durum söz konusu olduğunda geçer. anında kredi veren bankalarBir nezaket hareketi olarak, eski cumhurbaşkanları ve genel başkan yardımcıları başkan yardımcısı olarak kabul edilir, ancak bu görevlilerin görev süreleri bittikten sonra Senato'da hizmet vermeleri son derece sıra dışıdır.
Bu pozisyona bir dizi tören görevi eşlik etmekte ve yetkilinin genellikle büyük Senatör işlemlerine başkanlık etmesi beklenmektedir. Kıdemli rütbesi nedeniyle, genellikle bir dizi komite yükümlülüğü ve diğer sorumlulukları vardır. Pozisyona eşlik eden ilave çalışma için, diğer senatörlerden daha fazla tazmin edilir.
ABD Bütçesi nedir ve Para nereye gidiyor?
ABD hükümetinin 2002 yılında gerçekleştirdiği fiili ödemeler iki trilyon doların biraz üzerinde gerçekleşti - bu 2,000 milyar dolar! Bütçeye yakından bir göz attık ve size tahsisler hakkında fikir vermek için bazı önemli kategorileri çıkardık. kefilsiz kredi veren bankalarAşağıdaki tutarlar milyonlarca dolar (1.000.000). Kategorilerin daha ayrıntılı açıklamaları için aşağıdaki "notlar" bölümüne bakın.
kategori              milyonlarca dolar
Sosyal Güvenlik              456413 Amerika Birleşik Devletleri Bütçesi: Sosyal güvenlik
Ulusal Savunma              348555 Birleşik Devletler Bütçesi: Ulusal savunma
sağlık sigortası  230855 Birleşik Devletler Bütçesi: Medicare
Sağlık    196545 Birleşik Devletler Bütçesi: Sağlık
Faiz       170951 Amerika Birleşik Devletleri Bütçe: Faiz
Diğer     97794   Birleşik Devletler Bütçe: Diğer
Fed. çalışan emeklilik    83193   Birleşik Devletler Bütçesi: Federal çalışan emekliliği
Eğitim / soc. Hizmetler  70544   Amerika Birleşik Devletleri Bütçesi: Eğitim ve Sosyal hizmetler
taşımacılık         61862   Birleşik Devletler Bütçesi: Ulaşım
Gaziler hizmetleri           50984   Amerika Birleşik Devletleri Bütçesi: Gaziler hizmetleri
İşsizlik   50645   Birleşik Devletler Bütçesi: İşsizlik
Adalet yönetimi              34316   Birleşik Devletler Bütçesi: Adalet Yönetimi
Gıda yardımı     33228   Birleşik Devletler Bütçesi: Gıda yardımı
Doğal Kaynaklar             29454   Birleşik Devletler Bütçesi: Doğal kaynaklar
Uluslararası ilişkiler       22357   Birleşik Devletler Bütçesi: Uluslararası ilişkiler
Tarım    22188   Birleşik Devletler Bütçe: Tarım
Genel hükümet 17385   Birleşik Devletler Bütçesi: Genel hükümet
Uzay uçuşu        13473   Birleşik Devletler Bütçesi: Uzay uçuşu
Toplumsal gelişim          12991   Birleşik Devletler Bütçesi: Toplumsal gelişim
Genel Bilim        7242     Birleşik Devletler Bütçesi: Genel bilim
Notlar:
Sosyal Güvenlik: Engelli Sigortası (DI) ve Sosyal Güvenlik ödemeleri.
Milli savunma: askeri personel , operasyonlar, satın alma , araştırma.
Medicare: Hastane Sigortası (HI), Tamamlayıcı sağlık sigortası (SMI).
Sağlık: Medicaid hibeleri, Ulusal Sağlık Enstitüsü, sağlık hizmetleri.
Faiz: Devlet borçlarına faiz ödemeleri.
Diğer: Bu grafikte özellikle listelenmeyen tüm diğer ödemeler.
Federal çalışanların emekliliği: Federal çalışanların emekliliği, engellilik ve ilgili programlar.
Eğitim / sosyal hizmetler: kamu yayıncılığı, kongre kütüphanesi, eğitim giderleri, öğrenciler için maddi yardım .
Ulaşım: ulaşım anında kredi veren bankalaraltyapısının yönetimi, bakımı ve inşası.
Gaziler hizmetleri: Gaziler için mali ve tıbbi yardım.
İşsizlik: işsizlik sigortası.
Adalet yönetimi: kolluk, sınır denetimi , cezaevi sistemi.
Gıda yardımı: gıda pulları ve çocuk beslenme programları.
Doğal kaynaklar: kirlilik kontrolü, arazi yönetimi, eğlence kaynakları.
Uluslararası ilişkiler: uluslararası güvenlik yardımı, insani yardım, Dışişleri Bakanlığı.
Tarım: Çiftlik sübvansiyonları, araştırma, programlar.
Genel yönetim: merkezi mali operasyonlar, genel devlet giderleri.
Uzay uçuşu: tedarik, operasyon, araştırma ve destek faaliyetleri.
Toplumsal gelişim: afet yardımı, topluluk programları, Hint programları.
Genel bilim: Ulusal Bilim Vakfı ve Enerji Dairesi aracılığıyla temel araştırma finansmanı (uzay araştırması içermez).


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgisayar Fan nedir?

CDA Dosyası nedir?

Bir Sparkline nedir?