Filibuster nedir?



Filibuster fikri, belki de uygulamayı bir sanat biçimine dönüştüren ABD Senatosu ile yakından ilişkilidir. Filibusters ayrıca, dünyanın farklı yerlerinde, Kanada, Birleşik Krallık gibi, çeşitli dekor kurallarına sahip fakat aynı hedefe sahip olan başka meclislerde de kullanılmıştır: bir oylama. Bir zincirleme, bir fatura gibi bir hareketin geçişini önlemekfaizsiz kredi veren bankalar için kullanılan bir engelleyici taktiktir. ABD Senatosu içinde, bir tibetleyici, Senato sınırsız tartışma ve Senatörlere tartışma hakkı sunduğundan, genellikle genişletilmiş bir konuşma şeklini alır. Senatörler de konuyla sınırlı değildir ve ünlü yazarlar arasında telefon defterlerinden okumalar, şiir okumaları ve Güney yemek tarifleri tartışmaları yer almıştır.
Kelimenin kökleri, uygulamanın kendisi kadar büyüleyici. "Filibuster", "korsan" anlamına gelen Hollandaca bir kelime, vrijbuiter ile ilgilidir . Hollandaca kelime aslında bir "korsan" için İngilizce terim olan "freebooter" dan gelebilir. 1800'lü yıllarda, Amerikalılar, Karayipler ve Güney Amerika'da, politik güç ve maddi malları ele geçirmeye teşebbüs ederek geniş çaplı bir biçimde dağıldılar. Bu terim Kongre'de tartışma ruhunu “kandıran” yasa koyucular hakkında konuşmak için kabul edildi.
ABD'de tüccarlar için kurallar Meclis ve Senato arasında farklılık göstermektedir. Evte, kurallar, bir tartışma sürecinin süresinin kısalmasıyla, evin içindeki fiilleri fiilen sona erdirerek, bir filibre olarak temelde tanımı gereği sonsuz bir tartışma olduğu için kuruldu. Senato'da, kurallar herhangi bir temsilci veya bir grup temsilcisinin konuşmasını istedikleri yere kadar 100 üyeden 60'ına kadar herhangi bir konuda konuşmak istedikleri sürece " pıhtılaşma " ya davet ederler.
Çoğu durumda, bir Senatör grubu, bir senatörün, ilk lastik olduğunda zemini ele geçirmesine izin veren bir filibustering etiketi takımı oluşturur. Filibuster için hazırlıklar yoğun olabilir ve Senato'nun koridorundaki karyola gibi şeyler içerebilir. En ünlü sahtekâr Senatörlerden biri, yoksulların haklarını korumak için savaşan HueyLong'dı. Bununla birlikte,kredisiz borç para uzun filibuster için kayıt , 1957 Sivil Haklar Yasası'na karşı 24 saat ve 18 dakika boyunca zemini düzenleyen Senatör StromThurmond'a gidiyor .
Filibuster bazen dışarıdan eğlenceli olabilirken, Senato'da çok ciddi bir iştir. Siyasi partilerin, tartışmalı yasalar veya İcra atamaları üzerinde tehdit unsuru oluşturdukları tehdidiyle karşı karşıya kalmışlardır; çünkü uzun süreli bir füzenin, Senato'nun günlük işlerinin durma noktasına gelmesine neden olacağının bilincindeler. Bir iplikçiye yol açma kararı hafifçe alınmaz ve Senato genellikle birinden kaçınmak için uzlaşacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgisayar Fan nedir?

CDA Dosyası nedir?

Bir Sparkline nedir?