Florida Eyalet Mahallesi'nin Tarihi Nedir?



Florida eyaleti çeyreği , Amerika Birleşik Devletleri Mint'in 50 StateQuarters® Programında yayınlanan 27. para idi. 29 Mart 2004'te kamuoyuna açık hale getirildi. Yaklaşık 10 haftalık bir süreçte Denver ve Philadelphia darphaneleri sırasıyla 241.600.000 ve 240.200.000 adet üretildi. Serideki kovanın görünüşü, Florida'nın Birliğe kabul edilmek faizsiz kredi veren bankalarüzere 27. Devlet olduğu gerçeğinden kaynaklandı.
Florida eyaleti çeyreğinin yayımlandığı bu tarih, programın genel hedeflerinin amacı ve hedefleri ile uyumluydu. 50 StateQuarters® Programı, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından 1997'de kabul edilen bir federal yasa olan - 50 Devlet Anısına Para Programı Yasası'nın bir sonucuydu. Program 1999 yılında başlatıldı ve her bir eyaleti onurlandırmak için tasarlanan madeni paraların tasarımı ve üretimi için yetki verildi. 10 yıllık bir süre boyunca her yıl beş farklı eyalet oluşturuldu. Her çeyrekte resmi devlet düzeninde veya devlet anayasasının onaylanmasında serbest bırakılmasına izin veren üretim tarihleri ​​belirlendi.
Programın tüm madeni paralarının doğru olduğu bu çeyreğin önü veya cephesi, George Washington'un bir gravürüne sahiptir. Madalyonun bu tarafındaki kelimeler "Tanrı'ya Güveniz", "Amerika Birleşik Devletleri", "Özgürlük" ve "Çeyrek Dolar" dır. Madalyonun tersi Florida'yı anan belirli bir tasarıma sahip. Bu gravürler bir İspanyol kalyon, sabal palmiye ağaçları ve Uzay Mekiği'ndenoluşur . Çeyreğin tersinde bulunan sloganlar "E Pluribus Unum" ve "Keşif Ağ Geçidi" dir.
Florida eyaleti çeyreğinin tersindeki tasvirler tarihsel kilometre taşlarını temsil ediyor. Kalyon İspanyol kaşifleriPonce de León ve HernandoDeSoto'yu kabul etmek içindir. Her iki adam da 1500'lerde devleti keşfetti ve eskiden Pascua Florida adını verdi ve bu kredisiz borç parada "çiçekli Paskalya" anlamına geliyordu. Uzay mekiğinin görüntüsü, yalnızca tüm uçuş seferlerinin değil, aynı zamanda Merkür, İkizler ve Apollon programlarında kullanılan insanlı kapsüllerin de fırlatma noktası olan Cape Kennedy'ye saygı gösterir. Sabal avuç içi 1953'te Florida eyalet ağacı olarak tayin edildi .
Florida eyaleti çeyreği için kazanan tasarımı sunan kişi RalphButler idi; oymacı T. James Farrell'dı. Florida eyalet çeyreği 0.2 ons ağırlığındadır (yaklaşık 5.7 g) ve yaklaşık 1 inç (yaklaşık 24.3 mm) çapında bir çapa sahiptir. Tanenin kalınlığı 0.07 inçtir (yaklaşık 1.8 mm). Çeyrek kompozisyonu yüzde 91,67 bakır ve yüzde 8,38 nikel.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgisayar Fan nedir?

CDA Dosyası nedir?

Bir Sparkline nedir?