Florida neden Sunshine Eyaletini Aradı?



Florida eyaleti, hem Amerika Birleşik Devletleri hem de yarımada ve yeryüzü şekillerine sahip olan Birleşik Devletler'deki en güney eyaletidir. Yengeç Dönencesi'ne ve Ekvator'a en yakın ABD devleti olduğu için Florida, son derece güneşli, ama nemli, tropikal iklimiyle ünlüdür. " AlligatorState", "OrangeState" ve "EvergladeState" gibi diğer devletfaizsiz kredi veren bankalar takma adlarıyla tanınan "SunshineState" takma adı, 1970 yılında Florida Yasama tarafından resmen kabul edildi. Takma ad, özellikle "snowbird" turistlere hitap ediyor Kuzey iklimlerindeki soğuk kışlar, muhteşem havası ve sıcak kumsalları için Florida'yı ziyaret ediyor. 2011'de turizm, devletin en büyük endüstrisi ve dünyanın en büyük yerli ve yabancı destinasyonlarından biridir.
İspanyol kaşifPonceDeLeon, Florida'yı keşfeden ilk Avrupalıydı. Etli flora ve bol çiçekler için Pascua de Florida veya "Çiçek Bayramı" adını verdi . Florida, bol güneşli günler ve ortalama günlük sıcaklık 71 ° F (22 ° C) ile tam tropikal iklim için nemli bir subtropikaldir. Yıl boyunca 100 ° F (38 ° C) sıcaklığın çok altındaki sıcaklıklara rağmen, Florida, ortalama olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin en sıcak eyaletidir.
Hava verilerine göre, "Güneşli Devlet" in bazı alanları yılın yaklaşık dörtte üçünü güneş alır. Florida'nın en güney ucundaki tropikal adalar dizisi KeyWest , yıl boyunca ortalama yüzde 76 oranında kısmen güneşli gökyüzü alır. Güney şehirleri de güneşli günlerde, Apalachicola, Jacksonville, Miami ve West Palm Beach ile yüzde 60 veya daha fazla oranda para kazanıyor. Yine de, ABD'nin batısındaki pek çok eyalet daha fazla güneş ışığı ürettiğinden, Florida en güneşli devlet değildir. Florida aynı zamanda ABD'de sadece Louisiana tarafından geride kalan en yüce devletlerden biri olarak yer alıyor.
Florida'daki yazlar sıcak ve nemlidir ve bazen çalkantılı Atlantik Okyanusu'ndan gelen şiddetli fırtınalar, fırtınalar ve şiddetli kasırgalarla boğulmaktadır. Kışlar daha hafif ve daha mevsimliktir ve turistler ve kuzey kar kuşları için tercih edilen mevsimdir .kredisiz borç para"SunshineState" takma adı, "Timsah Devleti" veya bataklık "Everglade Eyaleti" den daha fazlası olan Florida'ya kışkırtıcı ziyaretçileri kışkırtıyor. Florida'nın ekonomisinin büyük bir kısmı, kasvetli kuzey kışları boyunca adil olan güney havasını bekleyen turistlere dayanması nedeniyle "SunshineState" olarak kabul edilmek üzere Florida'nın en iyi çıkarınadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgisayar Fan nedir?

CDA Dosyası nedir?

Bir Sparkline nedir?