GenerationJones nedir?



GenerationJones, kültürel tarihçi JonathonPontell tarafından 1954-1965 yılları arasında doğan bir grup insana, çoğunlukla ABD ve Birleşik Krallık'a atıfta bulunma terimidir. Bazıları, GenerationJones'un son tarihinin gerçekten 1968 olduğunu ileri sürüyor. Bu nüfus grubu, daha önce BabyBoomers, özellikle de en eski üyeler veya en genç faizsiz kredi veren bankalarüyeler için Generation X olarak sınıflandırılmıştı .
Pontell ve diğerleri, GenerationJones'un istatistiksel öneminin göz ardı edilemeyeceğini iddia ediyor. Onlar bilgisayar öncülerinden öncülerdi ve Steve Jobs ve Bill Gates gibi insanları içeriyorlardı . Dahası, seçimleri etkileme konusunda güçlü bir eğilime sahipler ve reklamcılar için son derece değerli bir pazar grubu. İnternet kullanıcılarının yaklaşık üçte biri GenerationJones üyeleridir ve bugünün büyük şirketlerinin ve kurumsal yapılarının birçoğu, Jonesers olarak da adlandırılan Gen Jones üyelerinden kaynaklanmaktadır.
Bu grupta politik yönelim ve kişisel tarih açısından hala eşitsizlik var. En erken Jonesers ya cinsel devrimden etkilenmiş ya da doğrudan etkilenmiş olurdu . Başkan Kennedy, Martin Luther KingJr ve Bobby Kennedy'nin öldürülmesini hatırlarlardı. Bazıları Viet Nam'da ya da en azından çatışmanın güçlü anılarına sahip olacaktı. Diğer Jonesers, özellikle de Gen Jones'un son yılı 60'ların sonuna kadar uzatıldığı zaman, 1980'lerde olgunluğa erişecekti ve bu olayların hafızasına hiç sahip değildi.
Joneserterimi , 1980'lerin göze çarpan tüketimi ve Jones'lara ayak uydurma fikrinden geliyor. Gene GenerationJones'un eski üyeleri ilk Yuppies olabilirdi ve 1980'lerin başlarının tarihçilere temsil ettiği fazlalıkların bir kısmını oluşturuyordu. Gene GenerationJones'un çeşitli bağlamlarda önemini yorumlayan binlerce makale bulunmaktadır.
Bu yorumların belki de en önemlisi, Gen Jones'un siyaset üzerindeki etkisine dayanan tahminlerdir. Eski Nesil Jones üyeleri siyasette daha muhafazakar olma eğilimindedir. Yine de, bir bütün olarak grup, siyaset söz konusu olduğunda, uçucu olduğu için bilinir. Değişim istiyorlarsa adayları siyasi partileri için oy kullanma olasılıkları daha yüksektir. kredisiz borç paraJonesers'ın ABD'de Başkan George W. Bush'un seçilmesi ve yeniden seçilmesinden büyük ölçüde sorumlu olduğu düşünülüyor, oysa seçmenlerin bir Demokratik çoğunluk Senatosu ve Temsilciler Meclisi seçimlerinde başarılı olduğu 2006 dönüşü için de.
GenerationJones, ticari ve satın alma gücü açısından değerli bir nüfus oluşturduğundan, reklamcılar grubu çok önemli olarak görüyor ve onlara pazarlayabilirler. Yeni teknolojinin özellikle hızlı gelişmede, iPod veya bilgisayar joneser yönettiği son cep telefonu ve bunlar eskiden göze çarpan tüketiciler hala teknolojik oyuncaklar son istemek fikrine dayanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgisayar Fan nedir?

CDA Dosyası nedir?

Bir Sparkline nedir?