Greenback nedir?



"Yığın" terimi , genellikle ABD Doları (ABD Doları) olarak anılan ABD Federal Rezerv Notu için bir argo sözcüktür . Greenbacks ayrıca, iç savaş dönemi boyunca ekonomik politika konusundaki tartışmaya atıfta bulunarak, tarihsel bir çağrışım da var .faizsiz kredi veren bankalar Bu isim, ABD hükümeti tarafından 1861'in sonlarından 1862'nin başına kadar olan Demand Notlarında kullanılan mürekkebin yeşil renginden geliyor.
ABD Dolarının Kökeni
ABD İç Savaşı sırasında, Amerikan hükümeti sendika askeri operasyonlarından elde edilen borçları ödemek için mücadele ederken, dolar ve altın standardı üzerine bir tartışma geldi. O zaman, Talep Notları, hükümet için bir sorun olan "talep üzerine" altın para için kullanılabilir.
Yasal İhale Yasası onlar yerini Talep Notlar çok benzer görünüyordu Yasal İhale Notları yayımlamak üzere Hazine Sekreteri izin 25 Şubat 1862, tarihinde kabul edildi, sadece onlar madalyonun çevrilemez değildi. Birkaç gün sonra, Amerika Birleşik Devletleri Hazinesi, günümüzün para biriminin yolunu açan 150 milyon ABD Doları değerindeki Kağıt Vergi İadesi notunu onayladı. Sadece birkaç ay sonra, 29 Ağustos 1862'de, ilk modern gün para birimi Federal Büro Şefi ve beş katip, Birleşik Devletler Hazine Binasının bodrum katındaki kağıt notları basıldığında üretildi.
Bankalar ve bankacılar orijinal olarak yeni dolarları yakalıyorlardı. İlk dolaşım sırasında, insanlar hem altın dolar hem de dolar doları kullandılar. 1867 yılına gelindiğinde, 350 milyon doları aşan dolarlık banknotlar Amerika Birleşik Devletleri üzerinden mermi yapıyordu. Maddi destekli Talep Notları ulusal pazardaki yeni dolarlarla çatışırken, bazı karışıklıklar ortaya çıktı.
Bozuk Para Birimi Para Birimi
Yasal İhale "greenbacks" Cumhuriyetçi başkan Rutherford B. Hayes 1875 yılında 1875 SpecieResumption Yasası destekledi kadar para ile desteklenmedi. İç Savaştan sonra, alacaklılar hala para destekli para için clamoring edildi ve ABD altın standardına döndü 1879'da. Bazı Amerikalılar bu karardan öfkelendiler ve Greenback İşçi Partisi'ni kurdular ve Greenback İşçi Partisi'ni kurdular. Bu da Greenback'ler ve paranın değerini yeniden kredisiz borç paratanımlamaktan korktukları özel bankalar gibi bazı şirketlerin düzenlemelerine geri dönülmesi çağrısında bulundu.
Federal Rezerv Notları
Greenback'in tarihi, cumhurbaşkanı Richard Nixon'un1971'de yabancı ülkelerin ABD doları için altın ticareti yapmasını engelleyerek altın standardı terk ettiği zaman tam bir çevre ortaya çıktı. Şu anda, Yasal İhale Notları Federal Rezerv Notlar veya şimdi kağıt para olarak kullanılan ile değiştirildi . Bu kâğıt para, yeşil mürekkep kullanma geleneğini sürdürdü, böylece "greenback" takma adını korudu. Federal Rezerv Notları 2003 yılında başlayan bir yeniden tasarımdan geçti ve sonuç olarak sadece 20 dolarlık banknot hala ana rengi olarak yeşil renk kullanıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgisayar Fan nedir?

CDA Dosyası nedir?

Bir Sparkline nedir?