Okundu bilgisi nedir?



Okundu bilgisi, bir e-posta programı tarafından, gönderdiği e -postanın alıcı tarafından açıldığına dair bir e-postanın göndericisine gönderilen bir bildirimdir . Pek çok modern e-posta programı ve istemcisi bu tür mesajları desteklememektedir, çünkü e-posta açıldığında makbuz otomatik olarak gönderilebileceğinden, bazı kişiler gizliliğin istilası olarak düşünülebilir. Bu tür bir makbuzu destekleyen programlar bile, e-postayı alan düşük faizli ihtiyaç kredisi  kişi de bunları destekleyen bir program kullanması gerektiğinden her zaman işe yaramayabilir. Okundu bilgisi genellikle kurumsal e-posta ve mesajlaşma sistemleri gibi daha küçük iletişim ağları tarafından sağlanır.
Ayrıca bir mesaj yerleştirme bildirimi (MDN) olarak da bilinen bir okundu bilgisi, genellikle bir e-posta biçiminde, açıldığını bildiren bir e-postayı gönderen bir mesajdır. Bu, yalnızca belirli e-posta hizmetleri tarafından desteklenir ve e-postayı gönderen kişinin ve e-postayı gönderen kişinin düzgün çalışması için bu gibi makbuzları destekleyen hizmetlerin kullanılması gerekir. Okundu bilgisi süreci, bir e-postanın göndericisi, gönderilen e-postayı açmak için bir komut veya bir bildirim talebi içerdiğinde başlar.
Birisi e-posta mesajını açtıktan sonra, sistem otomatik olarak e-postanın orijinal göndericisine gönderilen bir e-posta mesajı biçiminde bir okundu KBB notu düşüklere kredi veren bankalar bilgisi oluşturur. Bu, gönderenin e-postanın açıldığını ve teorik olarak okunup e-postanın açıldığı tarihi ve saati içerdiğini bilmesini sağlar. Bazı sistemler bunun yerine, bir e-postanın ne zaman açıldığı veya gönderenin orijinal e-posta mesajının kopyasında okunduğuna dair bilgi sağlayabilir, ancak bu genellikle mesajın gönderilmesi ve alınmasıyla ilgili tüm yönleri ele alan tek bir sistem gerektirir. Örneğin, bir şirket e-posta sistemi, bir sistem e-posta sürecinin tüm yönlerini denetlediği için böyle bir yöntemi kullanabilir.
Okundu bilgisi, yalnızca gönderen ve alıcı, bu gibi makbuzları destekleyen sistemler kullanıyorsa gönderilebilirken, bir makbuzun gönderilmesini zorlayabilecek programlar vardır. Bunlar genellikle bir e-posta açıldığında okuyucu tarafından harekete geçmeyi gerektirebilecek üçüncü taraf programlardır. Bu, orijinal göndericiye e-postanın açıldığını bildiren bir mesaj gönderir. Bununla birlikte, bu tür yöntemler bazı alıcılar tarafından müdahaleci olarak kabul edilebilir. Sıklıkla spam iletilerinde kullanılanlara benzer yordamları kullandıklarından , genellikle önlenmelidirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgisayar Fan nedir?

CDA Dosyası nedir?

Bir Sparkline nedir?