Paket Analizcisi nedir?



Yoğun bir havalimanı etrafındaki hava akımlarını izleyen ve yöneten bir hava trafik kontrolörü gibi , bir paket analiz cihazı da İnternet'teki portallar aracılığıyla veri akışını izler ve yönetir. Bir paket analizörü, diğer şeylerin yanı sıra, bir sniffer, bir ağ analizcisi , bir protokol analizörü veya bir kablosuz sniffer olarak da adlandırılabilir . Ağ üzerinden düşük faizli ihtiyaç kredisi yükselen veri paketlerini toplamak ve verileri deşifre etmek ve analiz etmek için tasarlanmıştır. Paket analizcisi, daha sonra yapılacak işlem için bu analizin sonuçlarını bir ağ yöneticisine gösterecektir . Veya, paket analizcisi, ağ trafiği kesintilerine yönelik onarımları otomatik olarak etkinleştirecek şekilde programlanabilir.
Hava trafik kontrolörü, hava trafiğinin düzgün akışında, ya kasıtlı ya da başka şekilde bir bekletme ile karşılaştığında, sorunu değerlendirecek ve bir komutun, bir uyarının ya da sadece trafiğin yeniden yönlendirilmesinin sorunu çözüp çözemeyeceğine karar verecektir. Bir paket analizörü esas olarak İnternet paket akışı için aynı şeyi yapar.
Diğer terimler arasında hücreler olarak da bilinen paketler, bir e-posta mesajı veya bir akış videosu olmak üzere belirli bir iletimin veri veya bit bölümleridir . Bu bitler, bayt olarak adlandırılan belirli bir boyuta bölünür ve daha sonra , hedeflenen alıcıya ulaşmak için en iyi yol üzerinde Ethernet veya WiFi üzerinden gönderilir . Yollar, en hızlı ve destekleyici yola bağlı olarak belirli bir mesajın her paketi için farklı olabilir. Bir hava trafik kontrolörü bir hava koridorundaki trafiği düzenlediğinden, bir paket analiz cihazı çeşitli ağ bant genişliklerinde veri akışını düzenler.
Her paket genellikle üç bölüm içerir: 1) paket içindeki verilere atıfta bulunan talimatlar olan bir başlık; 2) paketteki yük veya gerçek veriler; 3) alıcı cihazı, paketin sonuna yaklaştığını söyleyen treyler veya kod.
Paket analizörleri, ağ kartı gibi bir donanım veya ağ cihazlarıyla ağa girilen kodlanmış talimatlar gibi bir yazılım olabilir. Paket analizörü tarafından verilerin kesilmesi, çözülmesi ve analiz edilmesi, ağdaki çeşitli güzergâh ve reseptörlerin, bilgisayarların veya KBB notu düşüklere kredi veren bankalar düğümlerin arızaları gidermek, uygunsuz içeriği bloke etmek ve / veya belirli ağ destek sistemlerinin uygunluğu ve pratikliği ile ilgili istatistiki bilgi toplamak için sonuçlanmasını sağlar.
Kural olarak, paketlerde yer alan verilerin yanı sıra, paket iletiminin yönlendirilmesi, sırasıyla, İstek İstekleri (RFC) yönetmelikleri tarafından yönetilen İnternet Protokolü (IP) tarafından düzenlenir. İnternet Mühendisliği Görev Gücü (IETF) üyelerinden oluşan bu düzenleme ajansı, bir analizörün analiz ve raporlama süreçlerine uymak üzere tasarlandığı çeşitli kriterlerden biridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgisayar Fan nedir?

CDA Dosyası nedir?

Bir Sparkline nedir?