Parametre Sabotaj nedir?



Parametre kurcalama, bir web sayfasıyla ilişkilendirilmiş Tekdüzen Kaynak Konum Belirleyicisi'nde veya URL'de bir değişiklik oluşturan karmaşık bir bilgisayar korsanlığı biçimidir . Esas olarak, parametre kurcalama, bilgisayar korsanının, etkilenen bir web sayfasındaki bir son kullanıcı tarafından girilen herhangi bir bilgiye erişmesini ve düşük faizli ihtiyaç kredisi  yetkisiz kullanım için bilgisayar korsanına yeniden yönlendirmesini mümkün kılar. Bu tür bir korsanlık aktivitesi genellikle kredi kartı numaraları, devlet tarafından verilen kimlik numaraları ve tescilli bir nitelikteki diğer veriler gibi kişisel bilgilere erişim sağlamak için kullanılır .
Parametre kurcalama potansiyelini en aza indirmek için kullanılan daha yaygın araçlardan biri güvenlik duvarıdır. Güvenlik duvarının çalışması kapsamında, sayfaya tam erişim sağlamak için bir web sayfasını tanımlayan her parametre veya tanımlayıcı veri doğrulanmalıdır. Tek bir parametre, güvenlik duvarının uygulanması sırasında belirlenen standartlarla uyuşmuyorsa, erişim engellenir ve bir bilgisayar korsanı tarafından güvence altına alınamaz.
Bir hackerın parametre kurcalamayı kullanma yeteneğini sınırlamak için çeşitli başka ayarlar da yapılabilir. Güvenlik duvarı gibi, bu ayarlar tüm parametrelerin durumunu doğrular ve hiçbir şeyin doğru olmadığından emin olun. Bu doğrulama işlemi, web sayfası için belirlenen sayısal aralığa ve sayfaya uygulanan girilen dizelerin minimum ve maksimum uzunluklarına bakacaktır. Herhangi bir parametre orijinal yapılandırmayla eşleşmiyorsa, erişim reddedilir.
Bu koruma önlemleri uygulandığında bile, herhangi bir bilgisayar ağının, dış kaynak tarafından parametre değiştirmeye yönelik herhangi bir olası girişimi tanımlamak için programlı güvenlik kontrolünden geçmesi önerilir. Rutin güvenlik kontrolleri, mevcut güvenlik ayarlarındaki potansiyel zayıflıkları tespit edebilir ve mevcut güvenlik KBB notu düşüklere kredi veren bankalar protokollerinin üstesinden gelebilecek yeni ve daha güçlü virüslerden ve diğer tehlikelerden gelen URL'leri korumayı mümkün kılar.
Hem beyaz listeye hem de kara listeye alma, parametre değiştirmeyi sınırlamak için araçlar olarak kullanılır. Beyaz listeye alma, yalnızca mevcut güvenlik ayarları tarafından izin verilen kabul edilen girişi kabul etmeye çalışır. Kara listeye alma, özellikle güvenlik protokollerinde yer almayan herhangi bir girişi kullanarak erişime izin vermeyi reddetmeye odaklanır. İstenen güvenlik korumasının derecesine ve türüne bağlı olarak, bu araçların biri veya her ikisi aynı anda kullanılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilgisayar Fan nedir?

CDA Dosyası nedir?

Bir Sparkline nedir?